Ontdek lokale artiesten in de Gemeente Súdwest-Fryslân

Tijdens Helden van Hier treden er op één dag meerdere Friese muziekacts op in hun eigen regio. Op zaterdag 11 november vindt het evenement plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân vanaf 14:30 uur. Op deze dag is er livemuziek op verschillende plekken in de gemeente, zoals cafés, theaters en buurthuizen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Dit is het programma:

It Podium in IJlst // 14:30
Group 70 speelde in het voorprogramma van Cuby & The Blizzards. De band bijt vandaag het spits af en neemt je mee op een nostalgische reis door de tijd, met een voorliefde voor de jaren 60. Daarna speelt het driekoppige Heroes melodische covers van bands als The Police, CCR, The Beatles en Sandy Coast. Ook Zo What haalt klassiekers uit de (muzikale) kast. Zij focussen voornamelijk op de genres klassieke jazz en pop. De muzikale dag bij It Podium eindigt met de band Stof op de Naald.

Te Plak in Pingjum // 14:30
Speciaal voor Helden van Hier organiseert PingPop een open dag. Hier kunnen zowel kinderen als jongeren en volwassenen meedoen aan een gratis bandles. Lijkt het je leuk om eens te repeteren met een band of wil je zingen, spelen of produceren met anderen? Voel je dan welkom om mee te doen!

De Utherne in IJlst // 19:30
Coverband S’moon start de avond met classic rock van onder andere Neil Young, The Doors en Peter Green. Daarna blijven we in de rocksferen met New Land Slide. Deze band heeft jarenlange ervaring met optredens op Nederlandse podia en speelt hun eigen repertoire. More or Lezz sluit de avond in De Utherne af met pop, rock en blues waarbij gedanst kan worden!

De Herberch fan Nylân in Nijland // 20:00
Met een combinatie van funk, soul en blues speelt Late Date swingende nummers met funky ritmes. Klassiekers van onder andere Otis Redding, Amy Winehouse en Roxy Music komen voorbij. Ook 4 Shits & Giggles maakt er een feest van in de Herberch! 

Café Romano in Makkum // 20:00
The Wannabeers spelen zowel muziek uit de jaren 60 als liedjes van nu in een semi-akoestische setting.